Leaving KL for a better place
hye. sori x keep update my blog for sometimes.
kepada siapa2 yg b4 this keep reading my blog. so continue reading it guys.
there must be a lots of things happen since i didn't update my blog.
so let me share first 10 that cross my mind right now:

1. I got Blackberry storm 2 from my family for my 21st birthday. so feel free to add me to ur contact list & here goes my bb PIN : 324DFB0C.
feelings: cooler ever after

2. I had birthday treat @ the garden curve, chillis one utama, nandos-auntie anne KLCC, steak house Keramat & movie times square. the conclusion can i make is people want me to be bigger right.haha. i GET IT. and last but not least a pair of spectacles. 1st they all feed me then they want me to looks older. JK
feelings: Thumbs up

3. 21st years old is the right time to start planing on when to get retired. do u feel it is too early? because what i think is the earlier the plan the better it is. now i am "so call" investing in ASB a.k.a amanah saham bumiputera which is the low risk & stable return using my own money :) I had investing in ASB since y2k.

4. My hair is very messy & long rite now. nak picture :P

5. Golf is my passion. the objective i start play golf in early age is because one day I am sure it will benefit me :)

6. 2010 is going to end. Hey 2011 :) & selamat Awal Muharram 1432h to Muslims. I will change for a better & my today will always better then yesterday. Insya'Allah

7. Life is journey. graduation is just a beginning of life . doesn't mean the earlier getting the degree the better place we will live in life. Like Golfers says " It's not how you drive, but it always be how you arrive"8. I'm heading to penang this morning & then will have short vacation @ Langkawi. So i'm leaving KL where not only people are greedy, the monkeys @ KL also know to flick HP. This morning my father & I had chase a bunch monkeys @ golf course since the monkeys had stole my hp while we were on the green. haih. at last the monkeys threw the phone back to me. what a metropolitan aa :(

9. Talking about hp. these one odd friday i found a really nice, pretty & superb HP to give away for free in front of mosque gate. so i picked it up & wondering who is the owner of the phone. after prayers i call the owner house & ask him to meet somewhere so i can return the phone back to where it should be. if the monkeys know to return people prop's, so do human beings.

10.21 years old & still counting
Attitude makes the man

useful links :
http://www.facebook.com/album.php?aid=2071599&id=1299584683&page=2#!/album.php?aid=2071599&id=1299584683&page=3
http://www.facebook.com/home.php?#!/caiz89?v=photos
http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=94020&id=1266351491&page=5

Rasa Seronok Tiap2 kali berjalan
Okay.
  1. mari kite gembira kejap b4 struggel memasuki dewan peperiksaan.
  2. korang rase x kadang2 kite duk dpn laptop/screen computer ni sebab kite rase cam lonely & nak berborak di alam maya.
  3. korang perasan x ape yang aq perasan.
  4. kadang2 ade je roomate kat sblah tu (tho aq x pnah ade roomate since masuk ukm :( touching...) tp ibaratnye cm x de kan.sbb masing2 buat hal sendiri.
  5. so since aq msok ukm, aq x pnah dpt makan bersama roomate. so tiap2 kali nak buat benda aq cenderung menggunakan hp sbb x de spe dpt tolong kt sblah. so aq mengkayakan celcom & menghabiskan battery hp.
rupe sebenar hp penghabis credit

tp yang sebenarnya kawan yang kite bley lihat,sentuh & gelak bersama ni sebenarnya lebih happening dari yang kite knal thru online. sebab ape taw, dorang ni kite bley lihat perubahan emosi dorang. kalu dorang hepi ke..sedih ke..terase2 ke..so keadaannya lebih rapat berbanding dengan yang satu lagi gne online ni.
tapi, skng ni susah kite nak buat kawan baru sebab masing2 rase knape aq perlu kwn ngan die ni. cam x datangkan hasil je. sebab alasan sebegitu, kita susah nak dapat kawan baru. rata2 aq buat observation, x rmai yang dpt buat kawan satu sem lebih dari 10 orang pown. haha. nie anggaran cipan aq je...
Dapatkah Kawan Baru?
  • korang masa darjah 1 kan, mesti balik skola mak tanye, "camne skola td?dapat kawan baru x?" dan korang plak jawab.versi caiz " best gak sepam due...dapat gak kawan baru, mule2 jmpe azmill, die duk blakang rumah je.die suke sangat minum air sarsi. kadang2 nak jugak paw die, tp die cam x nak bg je. so x jd ah mintak.haha"nie versi maen2 je..
  • tapi kalu kat universiti, jarang kite dapat kawan baru. rata2 observation cipan aq mendapati circle of friends yang dibuat masa 1st year la berkekalan smpi grad.
  • alasannya, x taw camne nak dpt kawan baru & jenis orang skrang x suke jage tepi kain orang. maybe peribahase tu da bley pkai.btol x?
  • aq dapat figure out satu cara baru untuk mendapat kawan. iaitu dengan join program bersama orang yg x kite knal. dengan cara ni, secara kebetulan jmpe la ngan kawan2 yang kepala elok lg tp kadang2 masuk air jugak a.k.a sekepala dengan apa yang aq suke la..hehe
tgk ahh..kameraman g tgkp gambar kaki sendiri mase berjalan "sengal plak rasenye"

aq tinggalkan blog ini untuk hidup berdikari buat seketika sementara aq tros menjawab xm..tata

video
Hari Ini Chantek Dari Hari Semalam
UKM
kadang-kadang aq rase maken hari maken banyak plak masalah kan..
ni baru je minggu lepas aq abeskan program anak angkat kat melaka.
x taw plak aq bley jadi cameraman yang cam gler2 & sengal.
cter cameraman ini;
1. biasenye cameraman bwk dslr tp jenis aq pkai videocam untuk tangkap gambar
2. kalu cameraman ni, muke dorang x pnah ade dlm camera. tp bler aq jadi cameraman, muke aq yang plg dapat publisiti dlm kamera.
3. cameraman jg jarang dikenali orang, sebab mereka kebiasaanya x suke diganggu semasa bekerja. tapi aq nie dpt byk publisiti dan dikenali org, & aq plak bley pass2kan kamera tuk orang len tlg capturekan gambar.

kan kameraman yang posing..ahaha

tembak pak cik tembak!!
pnah korang tgk x orang berbaju surat khabar!!heh

nak dijadikan cerite, skng ni da nak masuk minggu xm plak.
kalu duk ingat xm nie mesti rase nape la berat sgt bebanan ini.
bler abes sem ni..
abes jgak la cter2 scandal sem ni..
best kan idop ni, every part mesti laen pengalaman yg bley dpt.
sem ni aq dpt adalah idop ini sangat seronok,
kite bley lepak2, borak2, blaja sket je tp still x rase cm nak bunuh diri..
dah ahh..bye
I'm Not Najmi Hilton or marriott jr.caiz
wutssup bloggers? cmne ngan impian bloggers sekalian? ade yang da tercapai x nieh?
ATTENTION!!!
Minggu menyiapkan assignment & presentation telah bermula okeyh. so memang kalu korang rase caiz nieh menyibukkan diri bersama rakan2 di UKM maksudnya korang tgh melihat diri caiz yang tengah berserabut. + plak ngan hairdo yang serabut (semua nieh sebab nak merasa rambut panjang ala2 joe jonas..hehe..nie idea jagen)

nie gambar joe jonas yang belum sempat jumpe mak andam serupa cam rupe aq yang lg terok setiap hari skng.hehe

korang suke x tgk gambar joe?sile tekan LIKE kat page joe & caiz.hehe


okay.now aq di kolej Pendeta Za'ba bersama group strategic management yang quiet tension skng nieh.so aq je la yang dapat menceria keadaan kadang2..hehe
dah sampai mane korang manage strategic vision & mission yang korang da letak tiap2 tahon & bagi yang kronik sket akan edit tiap2 bulan.
kalau diikutkan kes study yang aq tgh buat ke atas Marriott International skng nieh. dorang kini merupakan sebuah konglomerat yang mempunyai harta berbillion2 ringgit. kalu korang nak merasa tinggal di tempat orang kaya cube la usha ritz-carlton or marriott klcc. den dengar kat sne mmg 5 star lah..hehe..disebalik kejayaan marriott ini, mereka asalnya hanyalah menjual hot dog ok dengan root beer kegemaran orang US :)

Disini caiz bukanlah heiress kepada mana2 billionaire dalam dunia ni tapi suke la dengar cter2 kejayaan seseorang billionaire tue..
Disini adalah 3 tips yang dapat aq kupas dari kes Marriott untuk kefahaman bersama;
1. Di dalam perniagaan korang mesti merancang business segment korang supaya korang dapat differentiate produk syarikat korang dengan pesaing terdekat. jangan la korang gi letak kain kapan kat depan kedai orang len plak!!x baek woo
2. Walaupun korang cuba memuaskan hati semua orang tapi korang kene tetapkan dalam diri korang yang sempurna hanya Allah S.W.T. jadi x semestinya orang x satisfied 100% maksudnya korang ni teruk. ada hikmah disebalik satu2 kejadian ok. belajar dari kesalahan yang dilakukan
3. Kejayaan amat indah untuk dilihat tetapi realiti ke arah kejayaan bukanlah seperti yang dilihat.korang mesti slalu dengar kan. ni contohnya, korang cube jual buku2 2nd hand korang bila habis sem ni dan duit tue korang invest la balik untuk lihat keuntungan yang dapat korang peroleh. gud luck kawan2 :)

okeyh. now ade beberapa job untuk aq lakukan di masa cuti ini. contohnya, memanjangkan rambut, membantu mengemas katil, mencari cermin mata di shopping malls & yang paling fevret workout kat taman tasik Ampang. korang pown jangan la tido je kat umah nnt, korang g la ajak kawan2 lame tuk jogging petang bley, pagi pown orait gak, paling cun malam ahh! so dari korang duk menonton tonton.com sampil ade kuda tgh poll dance bek korang kuarkan lemak di tepi tasik. dapat borak2 ngan kawan2 lg :) tp jangan plak korang duk bwk couple g tasik yea!ouch, nakal plak ayat tue..kalu couple tue harap2 bwk g pavilion ahh..jangan merosakkan pemandangan tasik yang indah tue dengan senaman ringan2 yang x brape nak sihat korang tue..ouuuu =p

nie la taman tasik ampang hilir. kechantekkan rumah fullhouse tue amat memotivasikan diri aq ahh! :)
orait, sambung menyiapkan assignment :)
Beraya Dengan Fb
tweet2..
siapa yang x de facebook sila angkat tangan!walaupun aq x dpt tgk korang aq anggap korang jujur ngan diri sendiri.haha

bila teringat kisah2 kat myspace & friendster dulu mule la kite ingat ttg gambar2 standard untuk mendapat populariti di laman sesawang ni.

tapi di fb kebanyakkan gambar2 yang diupload semua mengikut trend2 semasa. contohnya skng musim raya & open houz. korang mesti dapat tgk gambar yang berbaju tradisional & gambar2 reunion.

tapi aq ni x reti sangat mengedit2 gambar. (sebenarnya x blaja je) x pe, pasni aq akan jadi cameraman tuk program anak angkat kat melak. so sape2 nak ajar aq mengambil gambar & mengedit gambar bley la hint yang korang terror. aq sanggop berguru ngan sape2 pown..hehe.

now, korang ini adalah beberapa gambar2 fbwalking aq buat kali ni..jeng3...
korang jangan nak cube crk plak!!ini gambar hiasan je taw
YES 2010!!!
Tiap2 taon mesti korang slalu dengar word YES kan...
YES ini adalah year end sale..
disini aq nak buat announcement bahawa korang bolehlah merancang untuk bercuti ke destinasi2 percutian yang menarik hati korang sekarang..
sebabnya airasia & firefly tgh buat sale untuk penerbangan di akhir tahun..
so kali ini, aq ade plan nak g langkawi =)
teman uncle aq merelax kan otak die.
die dapat relax aq dapat enjoy.
die g bersuke-ria aq menyelit dekat dia (dapat la sponsorship sket)

TIPS Bercuti Secara Berkhemah

1. Digalakkan pergi secara berkumpulan. yang paling sedap 3-4 orang. bila pergi dengan kumpulan, korang mesti merancang siapa yang kena pergi negotiate, siape yang perlu buat2 cam x nak terima sebarang deal & dua orang lagi tolong kipas penjual. kombinasi yang baik ini akan membuatkan anda susah untuk ditipu oleh penjual kerana penjual akan rasa gembira kerana dikipas tetapi terasa diancam kerana ada bau2 untuk anda tidak menerima deal peniaga itu. sebagai seorang pelancong, anda mesti berlakon seperti anda adalah backpackers dan bukan pelancong kelas sosial dihadapan peniaga2.

2. Jangan pilih hotel 5 star. ok, hotel 5 star ini untuk golongan kaya. cube anda fikir, anda pergi bercuti nie sebenarnya nak tido dihotel saja ke? kalau nak tido satu malam sampai 5 ratus, baik tido kat rumah jer. bil aircond korang pown x sampai 5rat. tujuan bercuti adalah mendapatkan ketenangan dan kegembiraan dengan anda melarikan diri ke tempat yang mempunyai persekitaran yang menarik. jadi sebenarnya, kebanyakkan masa percutian anda akan diluangkan di sekitar kawasan percutian dan bukan di dalam bilik hotel. kecuali anda mmg jenis org yang tinggal di dalam bilik shj.

3. Jangan tertipu dengan peniaga2 yang memang menunggu kehadiran pelancong. ok, perasan x perasan mesti kalau anda balik daripada bercuti mesti anda akan membeli perkara yang x sepatutnya anda beli a.k.a nama yang nak sedapkan hati "buah tangan". ini adalah teknik pemasaran yang sangat berjaya oleh peniaga2. dia akan kata, 'belilah kat kedai ini, harga boleh kurang'. ok, terang2 dia da kata harga boleh kurang, macam mana anda yang baru saja tgk2, dia dah ckp harga boleh kurang. untuk mengelakkan penipuan ini anda haruslah membuat survey due @ tiga buah kedai terlebih dahulu. kalau masa sudah suntuk dan anda bercuti di dalam malaysia, janganlah anda membazirkan wang ringgit anda itu.

:)

Daku Tunangkan AkaKKu SuHaiLi
Bloggers sekalian!
Selamat Hari Raya AidilFitri Maaf Zahir Dan Batin

Tiba Hari Raya nie. mestila macam2 benda bley cterkan. dari poket yang da kosong akibat shopping raya sampai penuh balik poket hasil dari jualan muke2 cute di hari raya hari yang BaHagiE sentiasa. Tapi Kali nie yang Rarenye adalah aq bertakbir hari raya di Ampang. x pnah hidup lagi hari raya aidilfitri disambut dengan gembiranya bukan di kampung halaman antara Sg. Koyan Pahang Ataupun Batu Pahat Johor. Jadinya, perasaan yang sedih2 terbantut oleh kerana jiran2 rumah aq memang jauh dari perantauan.

nah usha sepam dulu.
ini bukan gambar tuk salam perantauan taw! inilah keluarga aq :)
dari depan: kepala sahaja tu abang aq
duduk dari kiri: mama & baba
diri dari kiri: aq, adik, akak, & kak mel

Tema kali ini Jubah semuanya. tapi camne kepala aq da besar sket? gambar x semena itu diambil dari kamera hp adik aq pada hari raya pertama.

Sebelum Solat Raya.
Selepas solat subuh. urm, ketupat da digantung. tapi masih tiada suasana indahnya sungguh di pagi raya. jadi, kebanyakkan adik beradik aq masuk semula ke bilik masing2. cuma aq da xcited sket pagi tue. so aq cume tido di depan tv sahaje. =p

Selepas Solat Raya.
Wahh. tetibe je ade makanan ala-ala india di atas meja. bloggers sekalian menu dia adalah, putu mayam berkuahkan kari & Halwa semangkuk. itu dari jiran aq.
dalam masa yang sama juga berkemas sedikit2 hantaran pertunangan sebelum balik kampung.

Kini. kisahnya.
akak ku akan bertunang hari sabtu nie dengan balak di uni dia bernama Aiman.
bler sebut tentang akak mesti rmai yang terliur kan. sebab mostly akak kepada kawan2 sebaya ini kebiasaanya hot & spicy la kan. itu pasal la die akak, kalu die adik banyak sangat di pasaran. bila sebut pasal hari pertunangan, ia adalah hari di mana keluarga si perempuan akan menyempurnakan segala persiapan untuk menerima rombongan dari keluarga lelaki.

bila sebut pasal persiapan di rumah keluarga perempuan iaitu rumah aq juga. raye kali ni memang rare lagi sebab kali pertama akan ada majlis pertunangan di rumah keluarga besar aq. x pnah lagi sebelum ni aq beraya sambil orang bertunang tetapi raya kali ni je ade.
kalu korang nak taw, bila perkara ini berlaku aq langsong x dapat merasai suasana raya yang sebenar. sebabnya, aq x dapat nak beraya kemana-mana melainkan beraya kerumah yang ingin dijemput datang ke majlis pertunangan sahaja.

Ada pertunangan adalah hantaran. Hantaran kali nie berwarna pink! jadi gurlish sket la. oleh sebab itu aq pown diberikan baju melayu berwarna pink keungulan keungguan untuk hari pertunangan. add on aq ade due lagi baju tambahan juge.hehe. x payah bli baju raye pown da byk baju da. dengan tema yang serba pink ini jugelah membuatkan aq berasa sopan sentiase di rumah.hehe

Ada Baju Free ada juge Kerja Free. bile masuk bab2 keje orang lelaki nie. kesimpulannya, nama najmi memang berada di bibir setiap orang. aq akan ditugaskan mengangkat pinggan, mangkok, tray & etc pagi ni kat rumah aunt aq kt melawati.hee~ dengan ini, secara rasminya aq x dapat ikot bitch batch aq mandi air terjun di lata naning bentong :(

Ade Kerja Free ada MAKAN FREE. di setiap raya mmg x sah kalu aq x ajak kawan2 aq untuk datang ke majlis melawat rumah terbuka aq di ampang :) dengan ini, sesiapa yang berhajat untuk melawat rumah terbuka Shairazi Najmi & keluarga dijemput hadir;
pada hari sabtu 18/9/2010 jam 2 petang. sila confirmkan kehadiran juge :)
kalau baik hati sikit jangan lupe bawak buah hati tangan

sekian buat waktu ini.
rajen2 lah contact kalu berada di ampang

buat kenang-kenangan

Bercinta Dengan Gadis
Waa..Assalamualaikum & salam 1 Malaysia
x larat wa nak cter kat kaki bloggers yang sepanjang sem baru wa ni wa byk buat hal & terjerumus didalam perkara2 pelik.
sebenarnya, kita hidup ni ntah korang perasan atau tak pown aq x pasti. hidup kita ni sentiasa ngan perkara baru tho rutin sebagai seorang student yang suke tido & x suke kemas rumah tak dapat diketepikan tapi hidup kita masih merupakan perjalanan yang panjang lagi menarik. itu yang indahnya tentang kehidupan ciptaan Allah S.W.T ini. Cube korang tgk robot2 ciptaan manusia yang bajet hebat dari tuhan pencipta. sampai satu masa robot2 tu mesti rosak & dibenci oleh penciptanya walaupun robot tu x pnah fumble sebelum ini. Agungnya Allah, walaupun kita buat jahat cam syaitan pown at last kalau kita Taubat Nasuha Allah still akan terima kita sebagai hambanya. korang perasan x skng ni bahwasanya yang kita hidup ni semua atas belas kasihan dari Allah S.W.T. kalu ikutkan diri kita yang x de charger cam hp, petrol untuk gerakkan kereta & x de eletrik untuk celikkan mata tapi kita masih hidup dan selamat dari sebarang kecelakaan yang menarik nyawa kita :) menarik kan fakta ni.


10 fakta caiz terhadap perkara pelik & perkara yang x sengaja buat:

1. caiz x penah terlibat didalam xcident semasa memandu kereta family tetapi telah mengakibatkan xcident di 2 orang kereta kawan + 1 kereta kawan pagi ini di SS2. ni maybe sebab orang x suke caiz drive tp still suke naek roller coaster buatan Malaysia.

2. korang taw x caiz penah terlibat didalam kes cekup oleh polis. cter ni berlaku semasa caiz ade lesen L sahaja. kesah ini amat menyayat hati caiz sehingga caiz adalah antara orang paling awal dapat lesen L & paling last dapat lesen P =(

3. caiz merupakan salah seorang ahli keluarga yang suke bertanya dan tidak tido semasa dalam perjalanan! so caiz ni merupakan peneman terbaik ibu & bapa semasa dalam perjalanan. dalam kelas je suke tido tp sebenarnya kt rumah paling xtive!!

4. caiz pnah smpi ke utp semasa orang lain tgh claz. caiz g utp nek abir abhar & blk ukm nek tren yang dihantar oleh habil ke stesyen ktm.(tapi x sempat lagi naek ktm laju yang cter nak powm je tu). then @ kl diambil oleh aaron. cter ni berlaku semasa minggu sebelum pose tue :)


5. 3 orang ni dikenali sebagai meow!! walaupun baru shj kiteorg berkenalan.. diorang berkawan baik gler2..haha..ttbe je interframe.. dan sebenarnya caiz sekarang bergiat aktif didalam INTEG UKM. nanti join la erk

6. caiz ade kawan2 yang suke main golf same cam caiz! mereka adalah botak & rashid. caiz ade kawan2 yang suke lepak! mereka adalah jagen, ube, bert, kekhalid & kadang2 anep. caiz ade partnership! dia adalah aaron. caiz ade kawan2 ampang! mereka sangat ramai & antaranya abir, fatin, amel, zaid & rmai lg. caiz rase hidupnya sungguh indah dengan ramai orang :) antara sebabnya caiz suke single but not available. tapi kadang2 rase gak sunyi. tp x de hal la janji semua org x tinggal kan caiz.

7. khas untuk UKM! caiz x suke UKM sebenarnya. UKM ni facilities die sangat teruk. tho mmg la orang kate ni public uni but act in my personal view, UKM ni patot do more on maintainance & not buat bajet nak bina benda2 baru je. UKM pown tolong la jangan private kan padang golf & swimming pool tu!! kami student nak gune jgak la UKM.

8. Caiz da plan nak g kota bahru on januari & g 3D2N trip to langkawi-penang-kl on march. kalu nak join caiz mari la :) caiz x pilih overseas sebab as a student caiz nak support product Malaysia dulu. after grad korang bley la ajak g LONDON!!please..caiz mesti ikut

9. caiz ade bff. kami knal thru internet :) caiz rasa kawan2 yang selalu jmpe ni susah nak jd bff sebab caiz ni x pandai jaga hati orang =( cam caiz x pandai nak say goodbye & kadang2 lmbt gler nak reply msg.

10. sem ni caiz target 4 flat. tapi since caiz kuat sgt tido & ponteng claz & tido lagi dalam claz. so caiz da rasekan sem ini adalah sem repeat tuk caiz. ape pandangan korang erk? caiz rase trok je sem ni..cam x de harapan la bloggers sekalian.sob3

ok lah da cukup 10. jadi kawan2 bace la ye :)

*nota kaki

bagi sape2 yg x taw utp tu. UTP = Universiti Teknologi Petronas

INTEG = Intelek Globalisasi (program baru kat ukm) perancangan je bley buat caiz x tido malam

caiz da beberapa kali naik airasia sorang2 sebagai backpackers!!

TerFLIRT Bile da Ramadhan
Setelah sekian lama x berblogging. nampaknya Ramadhan telah membuka hati caiz name'ku "nama cam pembaris"? untuk flirt kejap. Suasana Ramadhan di Ampang Memang Hot & Spicy tiap2 taon tanpa miss. Hot & spicy disini merujuk kepada enviroment & accessnya secara am dan bukan spesific kepada awek baby-T dan bazaar Ramadhan. Ampang ni tempat pertembungan budaya selangor dan Key Ell tanpa mengetepikan jati diri sebagai warga ampang yang dahulunya di Myspace lebih famous ngan panggilan AMPHUNK ( gabungan unsur2 r&b dan street boys di era 20an). siapa yang knal ampang nie mesti taw ngan kehebatan jem di mrr2!bler sebut mrr2 je mesti ingat DAMN it nape mesti ampang!!
Sudah. Ampang memang camni
Flashback kepada hari2 sebelum yang x di update blog & Plog(picure blog) ^-^

Aq telah pown dinaikan ke pangkat kepada Peg. Waran 1 oleh Abang & Kak Mel aq beberapa minggu lalu. so pasni dalam rumah ni gelaran aq adalah Encik!!! dengan kata lain mereka bakal jadi pa&ma. Congratulation =)
Memang seperti yang dijangka, kami adalah keluarga yang subur. jadi nampaknye da mule lebih byk mknn di rumah + lebih byk drama2 yang kadang2 antara pasangan muda yang baru kahwin naseb bek ade parents yang dapat mengawal situasi2 tegang. kita mmg x dpt nak duga ape perception orang & what do they feel rite now. cam kak mel x selera nak mkn sbb katenye die mmg btol2 x selera nak mkn. tp abg plak takot kak mel x larat kalu x makan jadi kadang2 suare die terover sket time2 sahur tue. & baru2 ni bler g med check up kak mel nye berat kurang 2 kilo. urm, x pe2..sedangkan couple ade conflic, inikan pula married =)




Mule2 seronok hang out nak tgk varsiti boat race tuk taon kedua berturut2 di putrajaya. mmg syiok habes la duk kat podium tue. lepak2 n borak2 after mkn mcD. sampai kat part, Sape Reti Maen Bola Tampar? aq da terasa. alamak da lame aq x mencube maen game diluar kotak skill aq. aq menghabis mase ngan tido byk2, maen hoki seminggu skali n maen golf ntah berbulan skali =( sebabnya aq hilang runing shoe agak lame da n tggu2 punye lame tuk memilih yang sepadan ngan kaki caiz name'ku nie.so aq da beli sepasang kasut training yang baru kawan2..
BoLa iTu dan BoLa InI
Bola merupakan karekter yang x kurang memainkan peranan penting dalam dunia kita. kalau bukan sebab bola mesti mamak garu kepala smpi bulat. sebab bola jugak la rmai lelaki berumur 40an dan keatas merasakan botak atas kepala itu hot seperti kaka yang berada diatas padang.
kadang-kadang bola ini menyebabkan kita rasa hidup kita da cukup sempurna. kita dapat bergelak ketawa sambil tgk bola, pastu dapat sharing knowledge ttg bola, dan juga dapat bermain dengan bola. yang dimaksudkan disini bukan bola sepak sahaje ye. x kesah ape2 permainan yang menggunakan bola.
Perasaan yang membuatkan kita lupe akan satu hari nanti kite terpakse meninggalkan dunia ini.
seronok sangat dengan perkara-perkara yang kita rasa hidup ini begitu indah. haha. Cerita bola iTu Sentiasa Sfera. terdapat masa-masa yang kita akan stop dan tanya penat nye kita da harungi hidup ini. tapi x bahagie macam ape yang sepatutnye kita dapat. macam waktu kecik2 kite suke tgk org dewasa, & kite x sabar2 untuk jadi dewasa mcm mereka. tapi kalau kite da dewase kite rase susah nye nak survive dlm hidup ni. dapat tggl kt KL nak tggl kt NY plak. dpt masuk uni x sabar nak bekerja pulak. so ape yang betul2 kite nak sebenarnye ni.
mengikut pendapat dr. Caiz Carlos. sebenarnya kita kena sentiasa up2date dengan fakta dan kisah2 benar. sebabnye realiti sahaja yang akan dapat membangunkan kita dari mimpi. fakat benar bahawa purata jangka hayat manusia adalah 60-80 tahun. salah satu realiti sekarang yang boleh diambil pengajaran kita tengah macam nak gila nak hidup bahagia macam kita nak hidup selama-lamanya. kite nak hidup yang senang. urm, macammana hidup senang tu? yang sebenarnya, kita perlulah berusaha je untuk menyara sekadar untuk hidup dan berusaha bersungguh-sungguh untuk persediaan selepas mati.sekadar untuk hidup x bermaksud kita minta belas ikhsan orang je, maksudnye sungguh panjang untuk diterangkan. tapi amat mudah difahami.
Akhir kata, chill n remember the GRILL
x de mood
wtf.
aq mmg x de mood nak menulis skng nie.
x pe2 meh caiz cter ttg satu topic
nampak dengan terang tapi susah difahami
nmpknye terpakse diringkaskan sebab my mom da pnggl mkn.

Nampak dengan terang: mesej yang diterime oleh seorang kawan.
isi mesej: kalu ade ape2 masalah share la bersame-same :)
Disini dapat dilihat dengan terang bahawa kawan anda ingin membantu anda menyelesaikan masalah
Susah untuk difahami adalah, die bermaksud untuk menolong anda bukan bersama-sama menongkah masalah.
orait.
mesej kedua: I happy when u're happy
Nampak dengan terang die suke tgk anda happy :)
susah untuk difahami pula adalah it doesn't mean that we are happy together. it is just i happy when u're happy rather than see u sad. semua ni sebab manusia memang sebenarnya suka akan kehidupan yang gembira dan bukan dalam keadaan sedih. ia dipanggil lumrah kehidupan.
HENcAI Jepun =)
Sekejap sehari tanpa hp tertinggal dalam kete
gara-gara keluar tgk world cup naek kete kawan
pastu motor pulak terpaksa ditinggalkan
gara-gara tertinggal kunci di rumah sebab tumpang kete kawan
sekarang sehari tanpa kredit
gara-gara x plan bler nak keluar n balik

ouh. hidup ini penuh dengan pengalaman baru
yang best nye jumpe ARTIS dari US!
pastu dapat jumpe ngan super duper hot
dan antara yang laen dapat jumpe : Mr. Rebond KLIUC, Kill Bill, Hani Menangkah dan juge Nuyul LOseR!

Esok Nak Jumpe Azlan Aripin Khan Kalu bley :)
bye2
congrat2 to asian team yg dpt msok 2nd round. best of luck
Tgh Hari Nie Pegi Bernikah
Kali ni Rase Cam Malas nak Type..sepatotnye i upload Gambar byk2 la kan..
bak kate org benda baik ni biar menunjuk lebih sket..
Kalu Rmai Org Like Baru La Melimpah Account Pay Pal Bersame..

Wah..Rupenye Gementar gak kalu nak Bernikah kan.. x bley tido malam babe dok pikir bende2 yang patot je!!!!
Kecik2 rase cam alahai kawen pown nak Menggelabit Rabbit..
Ekau Blom Lagi Sambut Kelahiran Anak..Bila Keluar tangan anak mintak hi5 dr perut mak die..huh!!hilang anak tekak menyorok terkejut..alala, rase cam sunyi plak malam nak bernikah ni kan. cam x sabar2 plak...ooops, untuk anda2 yang lemah iman jangan nak translate ayat tue mendalam sgt..nnt tertekan link laen plak..

Kalau la Tok Imam Tue Paham keinginan orang mude2 skrang ni mesti die x tnye soalan2 yang cam tok imam tnye pastu die sendiri je taw jawapan die..
kenape lelaki malas nak bernikah!!

1. tok imam nye soalan x sesuai ngan darah panas remaja. sebabnye soalan tok imam yang selalu tanye x pnah up2date. cube die tanye, siape artist yang plg latest bercerai!
dengan pantas: Azrinaz Mazhar TOK
2. tok imam suke suruh bace bahan bacaan yang sungguh ilmiah. 99% lelaki malu dan x suke menunjuk-nunjuk diri mereka supaya disanjung tinggi yang menunjukkan mereka dah lame menghafal bacaan-bacaan ilmiah termasuk 1001 doa yang ade. jadi sifat ini yang membuat lelaki x nak menunjuk-nunjuk di depan ATOK.
3. Audiens yang hadir suke mencabar2 Raja supaya keluarkan keris tu..korang pown paham2 sendiri la kan keris yang MAK ANDAM tu bagi sure2 la x bley pakai.. Jangan sampai Raja Menyerang dengan ghairahnye sekali..x tido mlm korang.
4. ni mesti korang x taw..Sosilawati Lawiya Mengatakan Kahwin Berkali-kali Memenatkan..kesimpulannya, hanya tuan punya badan yang merasa!!
Disini saya mengucapkan semoga abang saya dapat bernikah dengan pantas dan cermat! drive safely n don't belok2!!sat g adek lu amek posisi..Tapi cepat2 la ade ps3 n wii cam abang si zambri tu..jelez aq tgk rumah die ade ps3 + wii..jangan lupe gak kalu bley knal2kan la aq ngan sedare baru yang datang dari keluarga minang, mesti ade cewek2 yang macam kris dayanti sket2..da mule melalot!!
byee ;)
ShaKiRa TerTinggaL AnaK @ South AfRica
rupe terkini anak Shakira semasa bosan menunggu maknye abeskan nyanyi lagu.

Nampaknye kehangatan di Afrika Selatan makin menjadi2 di Sekitar Kuala Lumpur.
Hangatnya membakar jiwa2 anak2 muda, siswa-siswi dan tidak lupe juge kt nenek2 yg masih x henti-henti topup air kt kaunter kerana punyalah mencintai bola.
tidak disangka2 McD menjadi pilihan yang paling top dimase ini
sebab ape? sebab in HD *Dari Kate2 Messi yang tidak menjaringkan sebarang gol*

Untuk mengisi Masa Terluang Half Time
Mari Menjawab Teka-Teki =
Dimulakan dari basic ke soalan2 yang susah2

  1. Dimanakah Alor Gajah?*bahase org jawe*
  2. Kapal Terbang - Kapal Terbang, Terjatuh - Terjatuh, Masuk Dalam Gaung - Masuk Dalam Gaung.X meletop - X MELETOP. Dimakah kapal terbang itu keluar?
  3. kenapa ayam lepas minum air dorang dongak ke atas?
  4. Bila Tok Bilal Sedang Azan Maghrib, masa tu Budak2 yang tengah layan sepak bola Semua berenti main n tutup mulut2 masing2. Tapi Kenapa Tok Bilal Tutup telinga?

untuk post ini sangat pendek tapi bakal memerlukan masa yang panjang untuk diintrepretkan. so penuhkan la mase2 bosan tgk game serbia lawan ghana dengan menjawab soalan




KenaPa PanggilaN GaTaL kePaDa MereKa?
Kebanyakkan perkara di dalam dunia ni adalah secara kebetulan
kadang-kadang kita betul2 nak tp x dpt & yg kita x nak yg dapat
normal kan. cam nak tgk Lisa Surihani kt Pappa Rich skali terjumpe Lisa Sakitkanhati
tp kadang2 kebetulan ini memang sengaja dilakukan. jd mksd sebenar kebetulan yg dahulunya tulus dan ikhlas kini menjadi kotor dan gelap. kerana kononnya kebetulan tp kita da rancang dengan baik agar jadi cmtu. kebiasaannya, anda dapat lihat ini dalam hal-hal hati. sorang tu mahukan sesuatu tapi malu so dia buat la sumthing yg nampak cam kebetulan. akhirnya perkara ini akan dilihat sebagai indahnye hidup ini.

Justin BiBir Masa Kecik suke G hospital tp x dpt Masok melaWat!
Fakta budak adalah paling dilarang g melawat.
Budak2 ni berkata2 dari hati yang ikhlas la katekan. jadi biasa untuk kita dengar
"kenapa kita datang hospital mak, sape yang nak mati ni? bila kita nak solatkan tuk dia? saya suka dapat duit masa sembahyang." kan sia-sia kene pelempang.
x pown. budak2 ni nafsu mereka sgt gelojoh. jadi biasenye akan berlaku semakin lame bakul buah2an n coklat yang sedap2 n mahal shj dengan tidak sengaja budak2 ni termakan.
Fakta paling latest.
Bila Aiman Masuk Hospital.
die suke! sebab dpt tgk adik2 praktikal dan mak cik2 yg sememangnye digemari
bila kawan2 pule dtg melawat.
topik yang hot adalah melihat2 dr. dan saki-baki nurse yg langut.
jd bukan nak dikatakan gatal.
ini topik biasa pada guys.
bila lelaki berumur 40-an yang masuk hosp
mereka kebiasaanya mengalami pelbagai penyakit yg menyebabkan mereka sakit
orang kate org sakit ni diselubungi kesunyian tahap tinggi
da ditakdirkan jodoh mereka BANYAK
so bukan nak dikatakan gatal
tp ini dinamakan jodoh org

meh layan lagu Mariah Carey - Angels Cry =)

lagu ni telah pown di upload di red box.jadi spe2 nak nyanyi bley la cube di red box ye. jgn plak melalak dlm toilet tu.nnt terbantut hajat org len



MeLomPat LeBih TinGGi

HARI INI DALAM SEJARAH.
Caiz berjaya meloloskan diri dari belenggu bangun2 kene jerit lunch. sunggu awal bangun pagi msg Aaron
caiz: jom kuar nak?
aaron: bila?
caiz: skng la! (baru kul 9.45pg lg ni)
aaron: wait huh.i come at 10
caiz: ok
And now caiz baru saje blk dari one utama tgk cter sherk Happy Ever After =) peewiitt. cam sheronok je arini. kuar kul 10 pg smpi rumah kul 2 pg. tp td kul 11.30 my mum cal kjap.
mama: no. yang anda dail x dpt dihubungi *no 019 den ni mmg sengal je*
mama: tut..tut
caiz: olla!
mama: wassup dude * dlm bahasa istana : kat mana ni? *
caiz: ou, nak tgk muvi
mama: wahh..bler nak alek ni? da kul 11.
caiz: ni muvi start lambat.kul 11.30. (blakang cter. sempat la karok kat wangsa walk)
mama: ouh. abeh tu bler nak blk
caiz: pas muvi ni. janji str8 balik. i dun belok2 anymore. =
mama: ok. ni mama ade blikan burger. (kalu parents anda juga melakukan xtvt yg sama, maksudnya dia nak anaknye balek. tp anda kene pndi maen ngan trick2 ni. contohnya ;
  1. tolong belikan gula. kes ini diketegorikan lite2 la.trick ni cara nak lari dia adalah dengan jawab saya g beli dulu sbb kawan x siap lg pown. sebab nya kalau x beli dulu nnt mak akan call tanye mane gula yg dia mintak.
  2. tolong bayarkan bil. ini paling berat sbb biasenye bil bkn maen byk lg pastu kene ari jumaat plak. wahh, x mcm shopping mall plak post office tu. jadinye apa yg anda perlu lakukan adalah dengan menelefon mana-mana adik beradik yg sukekan icecream. ajak dorang makan ice cream pas2 anta je dorang kt post office tu. pandai2 la dorang settlekan. bila da abes. korang kutip la dorang blk, jgn tgglkan begitu sahaja.
  3. tolong isikan minyak. ni org kate favorite la. isi x nak pnoh plak kan. jadinya, peluang2 begini x dtg bergolek. bak kate pepatah " kalu da rajin tu rajin jugak kan" so buat2 mase tu anda x de keje nak buat. jadi mmg andalah calon plg sesuai utk isikan minyak kereta sampai pnoh tp bila blk da tggl separuh blk..then isi la dulukan..jgn la mintak kene kaki bler smpi rumah tu.

back to topic, arini caiz telah melompat lebih tinggi dengan abes satu kl ni da pusing dari ukm hingga iium. dari ampang hingga HKL pastu masuk wangsa walk last2 sesat kt OU. huh!! terkejutkan, jadinye utk melakukan perkara2 ajaib camni. caiz telah melompat naik ke beberapa buah kereta dari sekecil2 saga hinggalah ke sebesar2 kejadian Alphard..huhu

=)

tpkan at last bler odw blk td, titebe dpt msg mengejutkan caiz blk!! caiz result xm da kuar. ngaa~ selamenye ni my parents kasi freedom yg terbaik utk lihat anaknye berjaya bkn berfoye2.

caiz akan buktikan saya pasti boleh! anda bagaimana?

H.E.A happy ever after

Bila Saya Jadi Mangsa Keadaan
Sori sebab lame menyepikan diri.
sikit-sikit sibuk ngan abang nak kawen, akak nak tunang, adik nak tambah koleksi.
pastu short sem yang cam menghabiskan duit travelling tp claz x de.
last but not least mendengar celoteh-celoteh berbaur bacang.

acara menyumpit paling selamat pernah dianjurkan!!!

Kisah-kisah di cuti semester kali ini lagi menyeronokkkan, bak kate alyn melalui gaya sebutan ipoh malinya " caiz nye story ni da bley buat drama daa~"

jadi mule la crite cuti semester kali ini..
MINGGU 1

babak sebelum sampai rumah. semasa loading barang di ukm.
caiz - c : nanti nak balik rumah hantar SMASH and nak amek kete tuk bawak alek barang2.
parent - p : x pe2, x yah balik nnt kiteorang datang ye :)
c: uish.. monolog dalaman "ade bau-bau ikan nampaknye kali ni"
x pe la ikut kan aje la kehendak ibu bapa tercinta
bila sampai ukm tgk2 ayah je yang ade tp mak x de dlm kete.
c : mana mama?
p: mama g kdai perabot.
c: huhu..ni mesti ade sumthing.
Tibenye dirumah
p: abang kamu ni nak kawen..haha!!!
c: wahh..adeknye pown nak gak..alamak terlepas plak
p: jangan nak mengatai awal2..g abeskan study dulu
c: wh? adeknya nak berkawan je bukan berkawen..ngee
p: ni akak pown, bf nye family nak datang merisik confirmkan tarikh tunang.
kesimpulannya, untunglah sape jadi anak sulung. tapi dorang x de sifat2 kechomelan anak-anak yang no.3 ni..hehe

masalahnye, bila orang len seronok2 nak berkawen. dapat katil baru. bini baru. semua yang baru2. mule la ade orang yang terpaksa menjadi mangsa keadaan. orang itu adalah caiz :(
my mom kate, x dapat la nak bli nintendo wii taon ni duit da abeh kat abg pastu akak pown same gak nnt. taon depan la dapat ye. pastu dulu dapat bilik ade toilet skng ni kne pindah bilik x de toilet da..ngaa.. x pe la..meh kite usha sket2 gambar kem jatidiri yang caiz baru gi baru-baru ni kat kuale kangsar :)

muke x redha je bila mule-mule sampai. kene nek keteapi tanah melayu yg x tahan tu

apelah naseb dua orang budak tekinje2 atas kayak ni..x phm ke tgh panas kt sungai perak ni
muke ceria dpt mkn bbq :)





HOT GiLeR
Wahh.
jalan-jalan jumpe orang HOT
dalam phone cakap ngan orang HOT
melepak pown ngan org HOT
msg2 pown ngan org HOT

aq dikelilingi oleh orang HOT giler la weyh
memang semester ni pelik2 je kejadian yang aq jumpe
ade dari pet killer bertukar kpd pet lover
ade hati batu jadi hati taman
yang sombong jadi bad people plak
dan macam-macam lagi

eh3. da keluar dari tajuk hot da ni
cter yang panas ni bukan lar datang dari hotties pown
ni semua gara-gara mereka kepanasan dengan enviroment sekeliling mereka
kawan x reply msg la
kawan jahat dan mulut periuk kera la
kawan x wish exam la
backstabber la
kawan kene tipu ikut g bangi la *x de penipuan pown sebenarnya*
semua ni membuatkan mereka-mereka yang rase diperdaya ni menjadi hot sangat

mula la keluarkan kata-kata kesan dan berbau masam-masin pahit a.k.a hasutan
menjadikan semuanya disekeliling aq hot

moral of the stories
kadang-kadang semua ni misunderstanding je
dalam hati tu maybe x berniat nak sakitkan hati orang pown
jangan kita blame seseorang itu tanpa kita ajar die
macam mana one nak taw yang die buat itu salah kalu x penah diajar atau ditegur
jangan la panas-panas lg ye
kawan-kawan kat dunia je kita dapat
biar kawan doa kita selalu
sekarang mungkin masa depan?
Exam week
wee~
now is xm week already
wish me luck guys
:)

mood happy end of 2nd year
huhu
Breathless

living in a campus life can bring a lot of new and unexpected experiences in life. i really appreciate and grateful for all the things i have gone through from the very first step i stepped into campus till now. there are a lot of things what we usually expect to get, usually things beyond what we could possibly think off. i.e. an independent life, hundreds of friends, travelling and honeymoon, etc as everyone enters this life. however, that's just not it. that's the part we are bound to encounter. but how are we going to deal with it? we would probably do whatever we feel like doing, we can laugh as much as we want, we can find where do we stand in the social network, or moreover, we too can find out cliques that have the same thinking like us. so, where do you stand now?

glamour and fabulous
happy and drunk
hot and style
romance and sweet
crazy and chill
right and race
extreme and outdoor
alone and bored

for me, those listed above were the things i felt since i stepped into the campus life.
with my hectic schedule and having too many friends, there always kept me busy but i do enjoy being and entertaining them.
however,
deep inside my heart, i dont feel that im satisfying their needs from me
=(


Happiness: We rarely feel it.
I would buy it, beg it, steal it,
Pay in coins of dripping blood
For this one transcendent good.
AMY LOWELL
Suhaimi and i
sovereign :)
loud n life...caiz
"NAJMI"
credit to: Aaron

OnCe in A BluE MooN
everything that if we take one thing than we had to sacrifice others is call ' KOS MELEPAS' a.k.a sunk cost in accounting terms.

there are many things that we had to choose that fulfill our friends and our need and also there will be somebody who didn't satisfied other person. is't bring the same means like sunk cost? =p. then i always listen to my hockey coach that "when we do things, we CAN NOT satisfied everybody in this world". owh, yeah!! this quote always motivate me to go a step further when i'm doing something.

Why I choose to help out person:
1st of all, that the best thing that i think if i'm doing it i'll be closer to Allah Heaven.

2nd thing is, it's lots of fun and also cools thing to do

3rd is, it's new experience when we try to serve for people. different people has different perspective so we hav try to use different approach with different people

4.00, when i help people i feel my target to reach 4 flat in life is become nearer and nearer :)

for the best reason, that's all for tonight. bye2 :)


10 Random Things
1. i dun think that i can handle a girl or not
*Girl need care & people say nikah is must couple is nothing* =p

2. do my fren really need me or just i need them
*looks like them really appreciate when i'm around but then sumtimes i feel like i'm ignorant*

3. my family miss me yet or not?
*when i called my mum, i feel that she just can't get enough talk wif me :( *

4. April is coming soon
*there's lots of things to do n to say..ngee~*

5. people & i knew y i shudn't hav a car!!!
*haha..car = gatal*

6. chatting is the best thing 2 do but working is must

7. my study is my boss

8. money is nothing

9. life shud be enjoying not to be stress out

10. helping out fellas is the best part of friendship

caiz :)
thanx Aaron Quay n you

muke sehabis pandang kamera da tu!!huhu


When The Light Turns On


everyday is a new experience for me. the more i experience my life the more i thankful to The Almighty Allah. i spend some of my time to recite so then i hav my personal own time to be Thankful for all the wonderful creatures and rahmat from Allah.

ok!
now there are some new things that my colleague n i wanted to introduce to fellas UKM student. hopefully it will shine & make UKM will highlight in our own identity. the main vision for me to do this thing is because of i think that there are still got potential for me to do social responsibilities in helping my fellas fren. the great thing that i learned is, everyday that i gone through i'm become happier n ceria. tho they are some of the people see me in thier on -ve way but then i'll try my best to become as perfect as i am. Yeah, i'm quite in a hurry mood rite now but then this will teach me on how i'm gonna manage my time to become a successful men in this era of globalization.
URUSETIA SUKAN DAN REKREASI (USR)USR = SEHAT N SANTAI
i notice that i'm not a good person at all in commanding people. as i care what do you people feel. yup, i do really care. :)
all of this i learned from USR. if not, i'm really confident when i presenting something in class, for lecturer they'll easily giv an A for me but then i'm fail and arrogant in the shoe of my fellas friend. owh dear, i'm really sorry for being such kind of people that i dun think i'm doing anything wrong. but now, i'm more and more friendly and always try to do nice to all the people that i met. thank to USR n fellas fren who supported me.
USR are where platform for UKM graduate who wanted thier voice to hear loud by admin for their rite in sports and recreation.
Now, we are become bigger & stronger. thanks to those people who have believe in us and always supported us whether it's directly or indirectly

Thats all for now. thank you :)

LAYAN
Den x taw la ape mslhnye ni.huhu (en. 1'one')

korang duduk diam2! aq nak tgk ape projek kt atas (abg yan)
da lunyai da si baju hijau tu. inilah keje mereka
USR boleh!!(paan panas agaknye)
Masih BerSeKoLaH!*elit ye*

Bila kita jumpa kawan baru. selepas buntu tak taw nak tanya ape mesti kene back 2 basic question. dulu skola mane ye?
ada beberapa jawapan yang akan diberikan oleh mereka:
1. kepada yang bajet skola terkenal satu dunia dengan secara bangga mereka akan menjawab nama skola mereka *bajet gler*
2. kepada yang rasa cam nak perkenalkan skola mereka juga akan menjawab nama skola tetapi dlm cara yang lebih spesifik
3. jawapan mintak smash!!! "Sekolah saya sekolah biasa je" nak tanya sket, sekolah luar biasa tu skola ape? jawapannya = sekolah mutant *huhu :P*


inilah pintu masuk RMC..besenya org taw je sekolah ni yg baik :) & x percaya caiz skola sini dulu

WHERE ON THE EARTH STUDENT FROM BOARDING SCHOOL?

The question had been asked by my Accounting Information System 2 lecturer. he's really have chinese looks. The class was start @ 2pm n suppose end @ 5pm, but then i only can follow his claz til 3 sumthin..then my eyes started seeing all the stars & the lecture become bedtime stories..all of sudden, the claz became quite *it's sign that lecture is finish odi* huuu...

ok. wake up caiz!!! oic..it's stil early guys. now is 5 mins passed 4 & we hav another hour 2 go. so since today is our 1st claz lets introduce urself fellas...
after some of us had introduce their self now is my turn.ok. just a second before i started to introduce myself. the lecturer was start stories of school background! what a coincidence.
Lecturer: if we were in iium. their student most come from islamic school.
caiz: "islamic la sangat, dengar cter dr. cinta kat sana kowt"huhu :P
L: than in ipta, most of student are from technics ayte..
C: eh3...suke la wani tu :P
L: as i from boarding school...so i like 2 ask u guys from which school u are..huhu
Lecturer: mr. caiz, which school do u come from?
Caiz: *eh? tadi x de pown tanye skola tibe part aq pandai je mulakan skola. baeklah turn aq jawab je la ye* RMC
L: Pardon.
C: RMC!!
L: owh. my dad was teach there when i was a boy. he was Head of Arts a.k.a HOA
C: mate da sepet. maybe die ni Hafizul Ong son's kowt. tp HOA tu anak die pompuan je yg aq taw
L: in RMC they have that HOA & Head of Science rite
C: ya2..*x kan la die anak HOA. abesla kene red nose aq nie...*
L: so where on earth student from boarding school huh?
C: *student from boarding school ni, yang pandai pegi overseas, yang agak nak pandai scholar amek bawak masuk ipts, yang sedang2 sedap ni masuk ipta, yang laen ngah sambung blaja kt ipta & ipts dalam dip, & kerja kt Barbalos sorang*ish.menda simple camni pown x taw
C: *ayah die ni bukan Hafizul Ong Abdullah la..rupe je cina, tp ayah dia baik kowt!!huhu

last skali..pada orang yang terakhir
L: so skola mane?
student: skola biasa je :(

The moral of the story is, school is just a platform for u 2 learn & finish your teenage world, YOU are the one who shine & empowered yourself to facing the real world. dun be shy if u are not from the only government called *elit school*. come on la, bribe byk sgt, so the government x mampu nak buat semua skola lengkap.
So we as the future leader will gives a new hopes of brighter future for our future generation :D
Last but not least. i do not like double standard and judge people by their looks. i am an easy going type of person guys. i'll be good and will always try to be as what u fellas want :)

MOTO "SERVE TO LEAD"
KENANG-KENANGAN MASA REMAJA

BACK IN 2009