Leaving KL for a better place
hye. sori x keep update my blog for sometimes.
kepada siapa2 yg b4 this keep reading my blog. so continue reading it guys.
there must be a lots of things happen since i didn't update my blog.
so let me share first 10 that cross my mind right now:

1. I got Blackberry storm 2 from my family for my 21st birthday. so feel free to add me to ur contact list & here goes my bb PIN : 324DFB0C.
feelings: cooler ever after

2. I had birthday treat @ the garden curve, chillis one utama, nandos-auntie anne KLCC, steak house Keramat & movie times square. the conclusion can i make is people want me to be bigger right.haha. i GET IT. and last but not least a pair of spectacles. 1st they all feed me then they want me to looks older. JK
feelings: Thumbs up

3. 21st years old is the right time to start planing on when to get retired. do u feel it is too early? because what i think is the earlier the plan the better it is. now i am "so call" investing in ASB a.k.a amanah saham bumiputera which is the low risk & stable return using my own money :) I had investing in ASB since y2k.

4. My hair is very messy & long rite now. nak picture :P

5. Golf is my passion. the objective i start play golf in early age is because one day I am sure it will benefit me :)

6. 2010 is going to end. Hey 2011 :) & selamat Awal Muharram 1432h to Muslims. I will change for a better & my today will always better then yesterday. Insya'Allah

7. Life is journey. graduation is just a beginning of life . doesn't mean the earlier getting the degree the better place we will live in life. Like Golfers says " It's not how you drive, but it always be how you arrive"8. I'm heading to penang this morning & then will have short vacation @ Langkawi. So i'm leaving KL where not only people are greedy, the monkeys @ KL also know to flick HP. This morning my father & I had chase a bunch monkeys @ golf course since the monkeys had stole my hp while we were on the green. haih. at last the monkeys threw the phone back to me. what a metropolitan aa :(

9. Talking about hp. these one odd friday i found a really nice, pretty & superb HP to give away for free in front of mosque gate. so i picked it up & wondering who is the owner of the phone. after prayers i call the owner house & ask him to meet somewhere so i can return the phone back to where it should be. if the monkeys know to return people prop's, so do human beings.

10.21 years old & still counting
Attitude makes the man

useful links :
http://www.facebook.com/album.php?aid=2071599&id=1299584683&page=2#!/album.php?aid=2071599&id=1299584683&page=3
http://www.facebook.com/home.php?#!/caiz89?v=photos
http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=94020&id=1266351491&page=5

Rasa Seronok Tiap2 kali berjalan
Okay.
  1. mari kite gembira kejap b4 struggel memasuki dewan peperiksaan.
  2. korang rase x kadang2 kite duk dpn laptop/screen computer ni sebab kite rase cam lonely & nak berborak di alam maya.
  3. korang perasan x ape yang aq perasan.
  4. kadang2 ade je roomate kat sblah tu (tho aq x pnah ade roomate since masuk ukm :( touching...) tp ibaratnye cm x de kan.sbb masing2 buat hal sendiri.
  5. so since aq msok ukm, aq x pnah dpt makan bersama roomate. so tiap2 kali nak buat benda aq cenderung menggunakan hp sbb x de spe dpt tolong kt sblah. so aq mengkayakan celcom & menghabiskan battery hp.
rupe sebenar hp penghabis credit

tp yang sebenarnya kawan yang kite bley lihat,sentuh & gelak bersama ni sebenarnya lebih happening dari yang kite knal thru online. sebab ape taw, dorang ni kite bley lihat perubahan emosi dorang. kalu dorang hepi ke..sedih ke..terase2 ke..so keadaannya lebih rapat berbanding dengan yang satu lagi gne online ni.
tapi, skng ni susah kite nak buat kawan baru sebab masing2 rase knape aq perlu kwn ngan die ni. cam x datangkan hasil je. sebab alasan sebegitu, kita susah nak dapat kawan baru. rata2 aq buat observation, x rmai yang dpt buat kawan satu sem lebih dari 10 orang pown. haha. nie anggaran cipan aq je...
Dapatkah Kawan Baru?
  • korang masa darjah 1 kan, mesti balik skola mak tanye, "camne skola td?dapat kawan baru x?" dan korang plak jawab.versi caiz " best gak sepam due...dapat gak kawan baru, mule2 jmpe azmill, die duk blakang rumah je.die suke sangat minum air sarsi. kadang2 nak jugak paw die, tp die cam x nak bg je. so x jd ah mintak.haha"nie versi maen2 je..
  • tapi kalu kat universiti, jarang kite dapat kawan baru. rata2 observation cipan aq mendapati circle of friends yang dibuat masa 1st year la berkekalan smpi grad.
  • alasannya, x taw camne nak dpt kawan baru & jenis orang skrang x suke jage tepi kain orang. maybe peribahase tu da bley pkai.btol x?
  • aq dapat figure out satu cara baru untuk mendapat kawan. iaitu dengan join program bersama orang yg x kite knal. dengan cara ni, secara kebetulan jmpe la ngan kawan2 yang kepala elok lg tp kadang2 masuk air jugak a.k.a sekepala dengan apa yang aq suke la..hehe
tgk ahh..kameraman g tgkp gambar kaki sendiri mase berjalan "sengal plak rasenye"

aq tinggalkan blog ini untuk hidup berdikari buat seketika sementara aq tros menjawab xm..tata

video
Hari Ini Chantek Dari Hari Semalam
UKM
kadang-kadang aq rase maken hari maken banyak plak masalah kan..
ni baru je minggu lepas aq abeskan program anak angkat kat melaka.
x taw plak aq bley jadi cameraman yang cam gler2 & sengal.
cter cameraman ini;
1. biasenye cameraman bwk dslr tp jenis aq pkai videocam untuk tangkap gambar
2. kalu cameraman ni, muke dorang x pnah ade dlm camera. tp bler aq jadi cameraman, muke aq yang plg dapat publisiti dlm kamera.
3. cameraman jg jarang dikenali orang, sebab mereka kebiasaanya x suke diganggu semasa bekerja. tapi aq nie dpt byk publisiti dan dikenali org, & aq plak bley pass2kan kamera tuk orang len tlg capturekan gambar.

kan kameraman yang posing..ahaha

tembak pak cik tembak!!
pnah korang tgk x orang berbaju surat khabar!!heh

nak dijadikan cerite, skng ni da nak masuk minggu xm plak.
kalu duk ingat xm nie mesti rase nape la berat sgt bebanan ini.
bler abes sem ni..
abes jgak la cter2 scandal sem ni..
best kan idop ni, every part mesti laen pengalaman yg bley dpt.
sem ni aq dpt adalah idop ini sangat seronok,
kite bley lepak2, borak2, blaja sket je tp still x rase cm nak bunuh diri..
dah ahh..bye