I'm Not Najmi Hilton or marriott jr.caiz
wutssup bloggers? cmne ngan impian bloggers sekalian? ade yang da tercapai x nieh?
ATTENTION!!!
Minggu menyiapkan assignment & presentation telah bermula okeyh. so memang kalu korang rase caiz nieh menyibukkan diri bersama rakan2 di UKM maksudnya korang tgh melihat diri caiz yang tengah berserabut. + plak ngan hairdo yang serabut (semua nieh sebab nak merasa rambut panjang ala2 joe jonas..hehe..nie idea jagen)

nie gambar joe jonas yang belum sempat jumpe mak andam serupa cam rupe aq yang lg terok setiap hari skng.hehe

korang suke x tgk gambar joe?sile tekan LIKE kat page joe & caiz.hehe


okay.now aq di kolej Pendeta Za'ba bersama group strategic management yang quiet tension skng nieh.so aq je la yang dapat menceria keadaan kadang2..hehe
dah sampai mane korang manage strategic vision & mission yang korang da letak tiap2 tahon & bagi yang kronik sket akan edit tiap2 bulan.
kalau diikutkan kes study yang aq tgh buat ke atas Marriott International skng nieh. dorang kini merupakan sebuah konglomerat yang mempunyai harta berbillion2 ringgit. kalu korang nak merasa tinggal di tempat orang kaya cube la usha ritz-carlton or marriott klcc. den dengar kat sne mmg 5 star lah..hehe..disebalik kejayaan marriott ini, mereka asalnya hanyalah menjual hot dog ok dengan root beer kegemaran orang US :)

Disini caiz bukanlah heiress kepada mana2 billionaire dalam dunia ni tapi suke la dengar cter2 kejayaan seseorang billionaire tue..
Disini adalah 3 tips yang dapat aq kupas dari kes Marriott untuk kefahaman bersama;
1. Di dalam perniagaan korang mesti merancang business segment korang supaya korang dapat differentiate produk syarikat korang dengan pesaing terdekat. jangan la korang gi letak kain kapan kat depan kedai orang len plak!!x baek woo
2. Walaupun korang cuba memuaskan hati semua orang tapi korang kene tetapkan dalam diri korang yang sempurna hanya Allah S.W.T. jadi x semestinya orang x satisfied 100% maksudnya korang ni teruk. ada hikmah disebalik satu2 kejadian ok. belajar dari kesalahan yang dilakukan
3. Kejayaan amat indah untuk dilihat tetapi realiti ke arah kejayaan bukanlah seperti yang dilihat.korang mesti slalu dengar kan. ni contohnya, korang cube jual buku2 2nd hand korang bila habis sem ni dan duit tue korang invest la balik untuk lihat keuntungan yang dapat korang peroleh. gud luck kawan2 :)

okeyh. now ade beberapa job untuk aq lakukan di masa cuti ini. contohnya, memanjangkan rambut, membantu mengemas katil, mencari cermin mata di shopping malls & yang paling fevret workout kat taman tasik Ampang. korang pown jangan la tido je kat umah nnt, korang g la ajak kawan2 lame tuk jogging petang bley, pagi pown orait gak, paling cun malam ahh! so dari korang duk menonton tonton.com sampil ade kuda tgh poll dance bek korang kuarkan lemak di tepi tasik. dapat borak2 ngan kawan2 lg :) tp jangan plak korang duk bwk couple g tasik yea!ouch, nakal plak ayat tue..kalu couple tue harap2 bwk g pavilion ahh..jangan merosakkan pemandangan tasik yang indah tue dengan senaman ringan2 yang x brape nak sihat korang tue..ouuuu =p

nie la taman tasik ampang hilir. kechantekkan rumah fullhouse tue amat memotivasikan diri aq ahh! :)
orait, sambung menyiapkan assignment :)

3 comments:

Bert said...

umah fullhouse itukah yg cermin berbagai yg ko cter kat aku tu?

caiz said...

Iyolah..itu la rumah yang cermin style sgt tueh

ayu aziz said...

mcm mne ko bleyh smpai ke sini plak.. dokek ngn umah den tuh... ;p

Post a Comment