MeLomPat LeBih TinGGi

HARI INI DALAM SEJARAH.
Caiz berjaya meloloskan diri dari belenggu bangun2 kene jerit lunch. sunggu awal bangun pagi msg Aaron
caiz: jom kuar nak?
aaron: bila?
caiz: skng la! (baru kul 9.45pg lg ni)
aaron: wait huh.i come at 10
caiz: ok
And now caiz baru saje blk dari one utama tgk cter sherk Happy Ever After =) peewiitt. cam sheronok je arini. kuar kul 10 pg smpi rumah kul 2 pg. tp td kul 11.30 my mum cal kjap.
mama: no. yang anda dail x dpt dihubungi *no 019 den ni mmg sengal je*
mama: tut..tut
caiz: olla!
mama: wassup dude * dlm bahasa istana : kat mana ni? *
caiz: ou, nak tgk muvi
mama: wahh..bler nak alek ni? da kul 11.
caiz: ni muvi start lambat.kul 11.30. (blakang cter. sempat la karok kat wangsa walk)
mama: ouh. abeh tu bler nak blk
caiz: pas muvi ni. janji str8 balik. i dun belok2 anymore. =
mama: ok. ni mama ade blikan burger. (kalu parents anda juga melakukan xtvt yg sama, maksudnya dia nak anaknye balek. tp anda kene pndi maen ngan trick2 ni. contohnya ;
  1. tolong belikan gula. kes ini diketegorikan lite2 la.trick ni cara nak lari dia adalah dengan jawab saya g beli dulu sbb kawan x siap lg pown. sebab nya kalau x beli dulu nnt mak akan call tanye mane gula yg dia mintak.
  2. tolong bayarkan bil. ini paling berat sbb biasenye bil bkn maen byk lg pastu kene ari jumaat plak. wahh, x mcm shopping mall plak post office tu. jadinye apa yg anda perlu lakukan adalah dengan menelefon mana-mana adik beradik yg sukekan icecream. ajak dorang makan ice cream pas2 anta je dorang kt post office tu. pandai2 la dorang settlekan. bila da abes. korang kutip la dorang blk, jgn tgglkan begitu sahaja.
  3. tolong isikan minyak. ni org kate favorite la. isi x nak pnoh plak kan. jadinya, peluang2 begini x dtg bergolek. bak kate pepatah " kalu da rajin tu rajin jugak kan" so buat2 mase tu anda x de keje nak buat. jadi mmg andalah calon plg sesuai utk isikan minyak kereta sampai pnoh tp bila blk da tggl separuh blk..then isi la dulukan..jgn la mintak kene kaki bler smpi rumah tu.

back to topic, arini caiz telah melompat lebih tinggi dengan abes satu kl ni da pusing dari ukm hingga iium. dari ampang hingga HKL pastu masuk wangsa walk last2 sesat kt OU. huh!! terkejutkan, jadinye utk melakukan perkara2 ajaib camni. caiz telah melompat naik ke beberapa buah kereta dari sekecil2 saga hinggalah ke sebesar2 kejadian Alphard..huhu

=)

tpkan at last bler odw blk td, titebe dpt msg mengejutkan caiz blk!! caiz result xm da kuar. ngaa~ selamenye ni my parents kasi freedom yg terbaik utk lihat anaknye berjaya bkn berfoye2.

caiz akan buktikan saya pasti boleh! anda bagaimana?

H.E.A happy ever after

5 comments:

mizzbutterfly said...

okie dokie la sikit..tp buang la pic ko yg sesengeh tuh...aduhai ....

Aiman Rozali said...

pesal kau lompat, bukan terbang ke patutnya. :)

are-leya said...

haih..dok klentong org je doplohpat jam

Abir Abhar said...

best best

caiz said...

ayat are-leya ni payah nak paham gak la..kene byk kali bce baru phm plak..hehe
thnx abir.
pasal aq lompat sbb kaki aq 100% working.
sesengeh tu da x de

Post a Comment