Rasa Seronok Tiap2 kali berjalan
Okay.
  1. mari kite gembira kejap b4 struggel memasuki dewan peperiksaan.
  2. korang rase x kadang2 kite duk dpn laptop/screen computer ni sebab kite rase cam lonely & nak berborak di alam maya.
  3. korang perasan x ape yang aq perasan.
  4. kadang2 ade je roomate kat sblah tu (tho aq x pnah ade roomate since masuk ukm :( touching...) tp ibaratnye cm x de kan.sbb masing2 buat hal sendiri.
  5. so since aq msok ukm, aq x pnah dpt makan bersama roomate. so tiap2 kali nak buat benda aq cenderung menggunakan hp sbb x de spe dpt tolong kt sblah. so aq mengkayakan celcom & menghabiskan battery hp.
rupe sebenar hp penghabis credit

tp yang sebenarnya kawan yang kite bley lihat,sentuh & gelak bersama ni sebenarnya lebih happening dari yang kite knal thru online. sebab ape taw, dorang ni kite bley lihat perubahan emosi dorang. kalu dorang hepi ke..sedih ke..terase2 ke..so keadaannya lebih rapat berbanding dengan yang satu lagi gne online ni.
tapi, skng ni susah kite nak buat kawan baru sebab masing2 rase knape aq perlu kwn ngan die ni. cam x datangkan hasil je. sebab alasan sebegitu, kita susah nak dapat kawan baru. rata2 aq buat observation, x rmai yang dpt buat kawan satu sem lebih dari 10 orang pown. haha. nie anggaran cipan aq je...
Dapatkah Kawan Baru?
  • korang masa darjah 1 kan, mesti balik skola mak tanye, "camne skola td?dapat kawan baru x?" dan korang plak jawab.versi caiz " best gak sepam due...dapat gak kawan baru, mule2 jmpe azmill, die duk blakang rumah je.die suke sangat minum air sarsi. kadang2 nak jugak paw die, tp die cam x nak bg je. so x jd ah mintak.haha"nie versi maen2 je..
  • tapi kalu kat universiti, jarang kite dapat kawan baru. rata2 observation cipan aq mendapati circle of friends yang dibuat masa 1st year la berkekalan smpi grad.
  • alasannya, x taw camne nak dpt kawan baru & jenis orang skrang x suke jage tepi kain orang. maybe peribahase tu da bley pkai.btol x?
  • aq dapat figure out satu cara baru untuk mendapat kawan. iaitu dengan join program bersama orang yg x kite knal. dengan cara ni, secara kebetulan jmpe la ngan kawan2 yang kepala elok lg tp kadang2 masuk air jugak a.k.a sekepala dengan apa yang aq suke la..hehe
tgk ahh..kameraman g tgkp gambar kaki sendiri mase berjalan "sengal plak rasenye"

aq tinggalkan blog ini untuk hidup berdikari buat seketika sementara aq tros menjawab xm..tata

video
Hari Ini Chantek Dari Hari Semalam
UKM
kadang-kadang aq rase maken hari maken banyak plak masalah kan..
ni baru je minggu lepas aq abeskan program anak angkat kat melaka.
x taw plak aq bley jadi cameraman yang cam gler2 & sengal.
cter cameraman ini;
1. biasenye cameraman bwk dslr tp jenis aq pkai videocam untuk tangkap gambar
2. kalu cameraman ni, muke dorang x pnah ade dlm camera. tp bler aq jadi cameraman, muke aq yang plg dapat publisiti dlm kamera.
3. cameraman jg jarang dikenali orang, sebab mereka kebiasaanya x suke diganggu semasa bekerja. tapi aq nie dpt byk publisiti dan dikenali org, & aq plak bley pass2kan kamera tuk orang len tlg capturekan gambar.

kan kameraman yang posing..ahaha

tembak pak cik tembak!!
pnah korang tgk x orang berbaju surat khabar!!heh

nak dijadikan cerite, skng ni da nak masuk minggu xm plak.
kalu duk ingat xm nie mesti rase nape la berat sgt bebanan ini.
bler abes sem ni..
abes jgak la cter2 scandal sem ni..
best kan idop ni, every part mesti laen pengalaman yg bley dpt.
sem ni aq dpt adalah idop ini sangat seronok,
kite bley lepak2, borak2, blaja sket je tp still x rase cm nak bunuh diri..
dah ahh..bye
I'm Not Najmi Hilton or marriott jr.caiz
wutssup bloggers? cmne ngan impian bloggers sekalian? ade yang da tercapai x nieh?
ATTENTION!!!
Minggu menyiapkan assignment & presentation telah bermula okeyh. so memang kalu korang rase caiz nieh menyibukkan diri bersama rakan2 di UKM maksudnya korang tgh melihat diri caiz yang tengah berserabut. + plak ngan hairdo yang serabut (semua nieh sebab nak merasa rambut panjang ala2 joe jonas..hehe..nie idea jagen)

nie gambar joe jonas yang belum sempat jumpe mak andam serupa cam rupe aq yang lg terok setiap hari skng.hehe

korang suke x tgk gambar joe?sile tekan LIKE kat page joe & caiz.hehe


okay.now aq di kolej Pendeta Za'ba bersama group strategic management yang quiet tension skng nieh.so aq je la yang dapat menceria keadaan kadang2..hehe
dah sampai mane korang manage strategic vision & mission yang korang da letak tiap2 tahon & bagi yang kronik sket akan edit tiap2 bulan.
kalau diikutkan kes study yang aq tgh buat ke atas Marriott International skng nieh. dorang kini merupakan sebuah konglomerat yang mempunyai harta berbillion2 ringgit. kalu korang nak merasa tinggal di tempat orang kaya cube la usha ritz-carlton or marriott klcc. den dengar kat sne mmg 5 star lah..hehe..disebalik kejayaan marriott ini, mereka asalnya hanyalah menjual hot dog ok dengan root beer kegemaran orang US :)

Disini caiz bukanlah heiress kepada mana2 billionaire dalam dunia ni tapi suke la dengar cter2 kejayaan seseorang billionaire tue..
Disini adalah 3 tips yang dapat aq kupas dari kes Marriott untuk kefahaman bersama;
1. Di dalam perniagaan korang mesti merancang business segment korang supaya korang dapat differentiate produk syarikat korang dengan pesaing terdekat. jangan la korang gi letak kain kapan kat depan kedai orang len plak!!x baek woo
2. Walaupun korang cuba memuaskan hati semua orang tapi korang kene tetapkan dalam diri korang yang sempurna hanya Allah S.W.T. jadi x semestinya orang x satisfied 100% maksudnya korang ni teruk. ada hikmah disebalik satu2 kejadian ok. belajar dari kesalahan yang dilakukan
3. Kejayaan amat indah untuk dilihat tetapi realiti ke arah kejayaan bukanlah seperti yang dilihat.korang mesti slalu dengar kan. ni contohnya, korang cube jual buku2 2nd hand korang bila habis sem ni dan duit tue korang invest la balik untuk lihat keuntungan yang dapat korang peroleh. gud luck kawan2 :)

okeyh. now ade beberapa job untuk aq lakukan di masa cuti ini. contohnya, memanjangkan rambut, membantu mengemas katil, mencari cermin mata di shopping malls & yang paling fevret workout kat taman tasik Ampang. korang pown jangan la tido je kat umah nnt, korang g la ajak kawan2 lame tuk jogging petang bley, pagi pown orait gak, paling cun malam ahh! so dari korang duk menonton tonton.com sampil ade kuda tgh poll dance bek korang kuarkan lemak di tepi tasik. dapat borak2 ngan kawan2 lg :) tp jangan plak korang duk bwk couple g tasik yea!ouch, nakal plak ayat tue..kalu couple tue harap2 bwk g pavilion ahh..jangan merosakkan pemandangan tasik yang indah tue dengan senaman ringan2 yang x brape nak sihat korang tue..ouuuu =p

nie la taman tasik ampang hilir. kechantekkan rumah fullhouse tue amat memotivasikan diri aq ahh! :)
orait, sambung menyiapkan assignment :)