Bercinta Dengan Gadis
Waa..Assalamualaikum & salam 1 Malaysia
x larat wa nak cter kat kaki bloggers yang sepanjang sem baru wa ni wa byk buat hal & terjerumus didalam perkara2 pelik.
sebenarnya, kita hidup ni ntah korang perasan atau tak pown aq x pasti. hidup kita ni sentiasa ngan perkara baru tho rutin sebagai seorang student yang suke tido & x suke kemas rumah tak dapat diketepikan tapi hidup kita masih merupakan perjalanan yang panjang lagi menarik. itu yang indahnya tentang kehidupan ciptaan Allah S.W.T ini. Cube korang tgk robot2 ciptaan manusia yang bajet hebat dari tuhan pencipta. sampai satu masa robot2 tu mesti rosak & dibenci oleh penciptanya walaupun robot tu x pnah fumble sebelum ini. Agungnya Allah, walaupun kita buat jahat cam syaitan pown at last kalau kita Taubat Nasuha Allah still akan terima kita sebagai hambanya. korang perasan x skng ni bahwasanya yang kita hidup ni semua atas belas kasihan dari Allah S.W.T. kalu ikutkan diri kita yang x de charger cam hp, petrol untuk gerakkan kereta & x de eletrik untuk celikkan mata tapi kita masih hidup dan selamat dari sebarang kecelakaan yang menarik nyawa kita :) menarik kan fakta ni.


10 fakta caiz terhadap perkara pelik & perkara yang x sengaja buat:

1. caiz x penah terlibat didalam xcident semasa memandu kereta family tetapi telah mengakibatkan xcident di 2 orang kereta kawan + 1 kereta kawan pagi ini di SS2. ni maybe sebab orang x suke caiz drive tp still suke naek roller coaster buatan Malaysia.

2. korang taw x caiz penah terlibat didalam kes cekup oleh polis. cter ni berlaku semasa caiz ade lesen L sahaja. kesah ini amat menyayat hati caiz sehingga caiz adalah antara orang paling awal dapat lesen L & paling last dapat lesen P =(

3. caiz merupakan salah seorang ahli keluarga yang suke bertanya dan tidak tido semasa dalam perjalanan! so caiz ni merupakan peneman terbaik ibu & bapa semasa dalam perjalanan. dalam kelas je suke tido tp sebenarnya kt rumah paling xtive!!

4. caiz pnah smpi ke utp semasa orang lain tgh claz. caiz g utp nek abir abhar & blk ukm nek tren yang dihantar oleh habil ke stesyen ktm.(tapi x sempat lagi naek ktm laju yang cter nak powm je tu). then @ kl diambil oleh aaron. cter ni berlaku semasa minggu sebelum pose tue :)


5. 3 orang ni dikenali sebagai meow!! walaupun baru shj kiteorg berkenalan.. diorang berkawan baik gler2..haha..ttbe je interframe.. dan sebenarnya caiz sekarang bergiat aktif didalam INTEG UKM. nanti join la erk

6. caiz ade kawan2 yang suke main golf same cam caiz! mereka adalah botak & rashid. caiz ade kawan2 yang suke lepak! mereka adalah jagen, ube, bert, kekhalid & kadang2 anep. caiz ade partnership! dia adalah aaron. caiz ade kawan2 ampang! mereka sangat ramai & antaranya abir, fatin, amel, zaid & rmai lg. caiz rase hidupnya sungguh indah dengan ramai orang :) antara sebabnya caiz suke single but not available. tapi kadang2 rase gak sunyi. tp x de hal la janji semua org x tinggal kan caiz.

7. khas untuk UKM! caiz x suke UKM sebenarnya. UKM ni facilities die sangat teruk. tho mmg la orang kate ni public uni but act in my personal view, UKM ni patot do more on maintainance & not buat bajet nak bina benda2 baru je. UKM pown tolong la jangan private kan padang golf & swimming pool tu!! kami student nak gune jgak la UKM.

8. Caiz da plan nak g kota bahru on januari & g 3D2N trip to langkawi-penang-kl on march. kalu nak join caiz mari la :) caiz x pilih overseas sebab as a student caiz nak support product Malaysia dulu. after grad korang bley la ajak g LONDON!!please..caiz mesti ikut

9. caiz ade bff. kami knal thru internet :) caiz rasa kawan2 yang selalu jmpe ni susah nak jd bff sebab caiz ni x pandai jaga hati orang =( cam caiz x pandai nak say goodbye & kadang2 lmbt gler nak reply msg.

10. sem ni caiz target 4 flat. tapi since caiz kuat sgt tido & ponteng claz & tido lagi dalam claz. so caiz da rasekan sem ini adalah sem repeat tuk caiz. ape pandangan korang erk? caiz rase trok je sem ni..cam x de harapan la bloggers sekalian.sob3

ok lah da cukup 10. jadi kawan2 bace la ye :)

*nota kaki

bagi sape2 yg x taw utp tu. UTP = Universiti Teknologi Petronas

INTEG = Intelek Globalisasi (program baru kat ukm) perancangan je bley buat caiz x tido malam

caiz da beberapa kali naik airasia sorang2 sebagai backpackers!!

9 comments:

AaronQ said...

this comment is exceptional ok... ahaha...

- ye ke fakta number 3 tuuuuu?? tido je time nak gi balik from penang?? tsk tsk tskkkk..... hahaha

amira meuh said...

aku knl itu gades di tgh.. knl sgt.. hunggah

Bert said...

ni sakit ape plak kwn aku sorg ni...

Wira Biru said...

asal duh camne? haha..

caiz said...

aaron:ouh.kalu ngan parents sahaja begitu. =) kalu x mmg kuat sgt tido ni.
mira meuh: ouh, cmne kite bley tambah seorang lg mutual friend..heh
bert: tekanan perasaan x pegi gym smlm

are-leya said...

bajet cute lah post mcm tuh?
n mcm mane plak intro tu nk relate ngn FAKTA2 tuh?
haiyak,complicated

aimanrozali69 said...

kereta consume fuel, hp consume electric. dahtu manusia ni bukan kena makan minum ke.. kita lg high maintenance tahu x cai. main cakap je dak ni.

cai guna lah kata ganti nama diri yang senonoh sikit. aku rasa cam baca kesah alice in wonderland bila kau ulang caiz tu banyak kali tahu x.

Anonymous said...

semua orang tak pernah tinggalkan caiz, caiz ja suka tinggalkan orang.~haha

Abir Abhar said...

yeah.. kawan2 ampang

Post a Comment