ToLonGBuKaKJaLaN
Oh KeReTa!!!
kwn2: Weh caiz ko ni x reti diam ke bler memandu.
C: bkn x nak diam, kete dpn, blkng, kiri, n kanan ni bwk cam siot.
k: ko bajet ko bwk perfect sgt la?
C: x perfect tp gune humor sense la*urm, bwk kete pkai kan humor sense*
pas jln jaoh sket lg,
C: pegi m la ko kete, men break2 plak tgh jln *mesti pompuan yg drive nieh*hehe.tgk2 bdk laki x cukop umor drive

BrAFF..nape caiz benci bwk kete:
1. sebab kete x bley men selit2 bler jam
2. kete kene tggu lampu isyarat smpi hijau, kalu kuning kene bwk laju2 cm x kan dtg lg turn lampu hijau, kalu merah kena sabar ngan sepenuh iman didada
3. kete ni kene bwk dengan berhati2. x bley silap sket pown. silap park pown x bley*nnt side mirror kene patah*
4. park utk kete semestinya melampau2 bler tbe part kat area klcc smpi times
5. kalu nak bwk laju kejap kt highway kena byr TOLL, at the end sangkut kt exit*bangang*
6. cter nak g melawati je....tp makan mase smpi 30min++
7. kalu bwk kete mesti ade aksi2 yg menyebabkan adrenalin rush..terdiam seketika
8. serba salah nak duduk di lane mane..ingat da cukup laju tp ade lg laju..ingat nak drive safely tgk2 lori kat blakang horn sudey...bler mase yg btol ni?
9. kalu men belok2, mesti kena himpap..
10. Yang Paling Menyampah masa ini..Bila drive bila nak balik umah kene berhenti kat pak guard*bangla kowt*, ini kereta mau pegi mana?ABAH ko tanya2 plak..ko ingat ini negara ko ke..

dan byk lg sebabnye caiz x suke drive..
tolonglah kurangkan harga toll, harga minyak, dan para pemandu sekalian-lane kanan tuk berlumba, lane tengah tuk beri laluan, lane kiri tuk berlari.
jangan pandu cermat, pandu biar smart
:D

daa~

5 comments:

Aiman Rozali said...

humor sense ke common sense? rembat kau japgi.. kalau btul skalipun, orang tak pggil humor sense, sense of humor aku bese dengar.
p/s: jangan tulis ikut nafsu, dapatkan tidur yang cukup dahulu..

Abir Abhar said...

wah..
bukan nak ajak aku kuar..
aku nak balik utp arh camni

mizzbutterfly said...

setuju dgn en.aiman..jgn tulis ikut nafsu..
sabar la en najmi oit...ko mmg bukan dilahirkan untuk drive kete..if ko nk drive..bg drive malam..hehehe tak pun drive kat kawasan ulu gegiler..mesti tak de car or other vehiclesss....so that tak de la ko nk menchhaarruut..n meng"hon" kan kete ko..
sabar k..:) the more u play, the more u learn...

caiz said...

kawasan ulu nnt jln lubang2..x besh gak..
camne la korang bce bley taw aq tuih kowt nafsu..hehe
aq nak crk word sense of humor tp yg datang humor sense..common sense cam x gne mse driving kowt..haha

r. haniff said...

Ampang lagi banyak jalan berlubang kot, kau jangan nak kata tang hulu je.. hahah

Post a Comment