Motor ReRosak!
Sejak aq jatuh dari smash november baru lepas nieh. x penah lagi aq cuba berbaik2 lg ngan smash. x pnah nak tanya kabar, x pnah nak tegur sapa, nak duduk lepak sesame jgn harap la weyh. MERAJUK gler ngan die :P

KeSaH Aq JatuH
Cam Besa la, mule ngan bgon dr tido bila perot da berkeroncong. lapa2, tron bwh isi perut dulu, da tibai sepam due baru g mandi. lepas mandi sempat usha sepam due hp n fb. bila semua da sedap, mule panas2kan bdn utk mulakan hari yg baru.
tiba haritu adek aq kuar ngan kwn die so nnt bler die blk aq kne g pickup la. bila sebal dtg, aq nak gak merayau on the dot gak. kick start motor smash, tros aq kuar umah menuju ke keramat, x sempat sampai tayar motor bergolek kt mrr2 lagi da smash kt tepi jalan. pastu aq blk semula kt umah x g mne2. tergosok2 kaki n tangan ni, abg aq plak blk, ape lagi lakonan bajet x de pape berlaku la td. maghrib tu adek pown blk, aq pown g amek die pastu bajet nak g klinik jap, pikir2 nnt adek aq report lak aq g klinik kan.kan. jdknye x payah nak g klinik. punye la menyesal x sudah sampai skng ni langsong x merempit da..rindu nak merempit tp smash tu ngah saket.


nie lah bike idaman aq..merajok ngan smash aq mencari partner dlm mimpi baru iaitu Yamaha R1. motor nie bercirikan sportbike, ape yg buatkan org panggil sportbike ni sebab cara ride die yg berbeza ngan easyride n otha ride. dengan berkuasa kuda yg berkali ganda ngan smash aq. dengar cter nye motor nie nye gear 2 pown da bley cecah 100km/j. jawabnye kalo korang jerit name aq kt setiawangsa tu je sabajap la abg caiz smpi. R1 gak merupakan bike pertama yang merupakan kembar siam blah2 jepun yang paling iras ngan motogp. jadiknye die bukan la motor replika. walaupun aq cter sampai lebam kt bapak aq pown die x kan bagi nye aq beli motor nie. pastu dijual plak dengan harga yang kalo beli dua boleh bli rumah sebijik jdknye tunggu durian runtuh dulu la baru bley bli.
Last but not least, mat rempit terhebat abad ni..velentino rossi pown gune r1 nieh.

semoga impian dan cita-cita anda tercapai :D

4 comments:

mizzbutterfly said...

degil lagi..adoayai..besh tak jatuh moto tuh?...takut kalo adek beradek tau?..ko jatuh..hakahakhakaha..takut kena bebel la tuh...:))

Aiman Rozali said...

smash kodi.. haha, nnt aku post aku punye krisdayanti.. sudah siap diperbaiki, lock n loaded, ready to roll.. vroommm!!

caiz said...

bese la ahli keluarga yang bertanggungjawab x nak menyusahkan ahli keluarga laen..
jangan smpi krisdayanti kena smash sepam

r. haniff said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment