Rasa Seronok Tiap2 kali berjalan
Okay.
  1. mari kite gembira kejap b4 struggel memasuki dewan peperiksaan.
  2. korang rase x kadang2 kite duk dpn laptop/screen computer ni sebab kite rase cam lonely & nak berborak di alam maya.
  3. korang perasan x ape yang aq perasan.
  4. kadang2 ade je roomate kat sblah tu (tho aq x pnah ade roomate since masuk ukm :( touching...) tp ibaratnye cm x de kan.sbb masing2 buat hal sendiri.
  5. so since aq msok ukm, aq x pnah dpt makan bersama roomate. so tiap2 kali nak buat benda aq cenderung menggunakan hp sbb x de spe dpt tolong kt sblah. so aq mengkayakan celcom & menghabiskan battery hp.
rupe sebenar hp penghabis credit

tp yang sebenarnya kawan yang kite bley lihat,sentuh & gelak bersama ni sebenarnya lebih happening dari yang kite knal thru online. sebab ape taw, dorang ni kite bley lihat perubahan emosi dorang. kalu dorang hepi ke..sedih ke..terase2 ke..so keadaannya lebih rapat berbanding dengan yang satu lagi gne online ni.
tapi, skng ni susah kite nak buat kawan baru sebab masing2 rase knape aq perlu kwn ngan die ni. cam x datangkan hasil je. sebab alasan sebegitu, kita susah nak dapat kawan baru. rata2 aq buat observation, x rmai yang dpt buat kawan satu sem lebih dari 10 orang pown. haha. nie anggaran cipan aq je...
Dapatkah Kawan Baru?
  • korang masa darjah 1 kan, mesti balik skola mak tanye, "camne skola td?dapat kawan baru x?" dan korang plak jawab.versi caiz " best gak sepam due...dapat gak kawan baru, mule2 jmpe azmill, die duk blakang rumah je.die suke sangat minum air sarsi. kadang2 nak jugak paw die, tp die cam x nak bg je. so x jd ah mintak.haha"nie versi maen2 je..
  • tapi kalu kat universiti, jarang kite dapat kawan baru. rata2 observation cipan aq mendapati circle of friends yang dibuat masa 1st year la berkekalan smpi grad.
  • alasannya, x taw camne nak dpt kawan baru & jenis orang skrang x suke jage tepi kain orang. maybe peribahase tu da bley pkai.btol x?
  • aq dapat figure out satu cara baru untuk mendapat kawan. iaitu dengan join program bersama orang yg x kite knal. dengan cara ni, secara kebetulan jmpe la ngan kawan2 yang kepala elok lg tp kadang2 masuk air jugak a.k.a sekepala dengan apa yang aq suke la..hehe
tgk ahh..kameraman g tgkp gambar kaki sendiri mase berjalan "sengal plak rasenye"

aq tinggalkan blog ini untuk hidup berdikari buat seketika sementara aq tros menjawab xm..tata

video

4 comments:

caiz said...

video diambil oleh suhaimi!!

huda rahman said...

ok ak tertarik dgn about frnez.
masa sek copek dpt kwn.
kat u ssh.
hahaha.
serius baru perasan.
okeh sem dpn nk cari 5org kwn baru.
baru nak try.
kena sket2 dlu.
wakaka

Aiman Rozali said...

video tu perlu ada ke??

N U R U L said...

aku suke bab kawan cume brape orang je tuh. satu sem tak sampai 10? ahaaaa..tak pun tukar kawan mcm tukar baju..hohoho ;p

Post a Comment