Daku Tunangkan AkaKKu SuHaiLi
Bloggers sekalian!
Selamat Hari Raya AidilFitri Maaf Zahir Dan Batin

Tiba Hari Raya nie. mestila macam2 benda bley cterkan. dari poket yang da kosong akibat shopping raya sampai penuh balik poket hasil dari jualan muke2 cute di hari raya hari yang BaHagiE sentiasa. Tapi Kali nie yang Rarenye adalah aq bertakbir hari raya di Ampang. x pnah hidup lagi hari raya aidilfitri disambut dengan gembiranya bukan di kampung halaman antara Sg. Koyan Pahang Ataupun Batu Pahat Johor. Jadinya, perasaan yang sedih2 terbantut oleh kerana jiran2 rumah aq memang jauh dari perantauan.

nah usha sepam dulu.
ini bukan gambar tuk salam perantauan taw! inilah keluarga aq :)
dari depan: kepala sahaja tu abang aq
duduk dari kiri: mama & baba
diri dari kiri: aq, adik, akak, & kak mel

Tema kali ini Jubah semuanya. tapi camne kepala aq da besar sket? gambar x semena itu diambil dari kamera hp adik aq pada hari raya pertama.

Sebelum Solat Raya.
Selepas solat subuh. urm, ketupat da digantung. tapi masih tiada suasana indahnya sungguh di pagi raya. jadi, kebanyakkan adik beradik aq masuk semula ke bilik masing2. cuma aq da xcited sket pagi tue. so aq cume tido di depan tv sahaje. =p

Selepas Solat Raya.
Wahh. tetibe je ade makanan ala-ala india di atas meja. bloggers sekalian menu dia adalah, putu mayam berkuahkan kari & Halwa semangkuk. itu dari jiran aq.
dalam masa yang sama juga berkemas sedikit2 hantaran pertunangan sebelum balik kampung.

Kini. kisahnya.
akak ku akan bertunang hari sabtu nie dengan balak di uni dia bernama Aiman.
bler sebut tentang akak mesti rmai yang terliur kan. sebab mostly akak kepada kawan2 sebaya ini kebiasaanya hot & spicy la kan. itu pasal la die akak, kalu die adik banyak sangat di pasaran. bila sebut pasal hari pertunangan, ia adalah hari di mana keluarga si perempuan akan menyempurnakan segala persiapan untuk menerima rombongan dari keluarga lelaki.

bila sebut pasal persiapan di rumah keluarga perempuan iaitu rumah aq juga. raye kali ni memang rare lagi sebab kali pertama akan ada majlis pertunangan di rumah keluarga besar aq. x pnah lagi sebelum ni aq beraya sambil orang bertunang tetapi raya kali ni je ade.
kalu korang nak taw, bila perkara ini berlaku aq langsong x dapat merasai suasana raya yang sebenar. sebabnya, aq x dapat nak beraya kemana-mana melainkan beraya kerumah yang ingin dijemput datang ke majlis pertunangan sahaja.

Ada pertunangan adalah hantaran. Hantaran kali nie berwarna pink! jadi gurlish sket la. oleh sebab itu aq pown diberikan baju melayu berwarna pink keungulan keungguan untuk hari pertunangan. add on aq ade due lagi baju tambahan juge.hehe. x payah bli baju raye pown da byk baju da. dengan tema yang serba pink ini jugelah membuatkan aq berasa sopan sentiase di rumah.hehe

Ada Baju Free ada juge Kerja Free. bile masuk bab2 keje orang lelaki nie. kesimpulannya, nama najmi memang berada di bibir setiap orang. aq akan ditugaskan mengangkat pinggan, mangkok, tray & etc pagi ni kat rumah aunt aq kt melawati.hee~ dengan ini, secara rasminya aq x dapat ikot bitch batch aq mandi air terjun di lata naning bentong :(

Ade Kerja Free ada MAKAN FREE. di setiap raya mmg x sah kalu aq x ajak kawan2 aq untuk datang ke majlis melawat rumah terbuka aq di ampang :) dengan ini, sesiapa yang berhajat untuk melawat rumah terbuka Shairazi Najmi & keluarga dijemput hadir;
pada hari sabtu 18/9/2010 jam 2 petang. sila confirmkan kehadiran juge :)
kalau baik hati sikit jangan lupe bawak buah hati tangan

sekian buat waktu ini.
rajen2 lah contact kalu berada di ampang

buat kenang-kenangan

6 comments:

Bert said...

selamat bertunang diucapkan kpd kakak shy..

dan shy, bukan melawati ok, Gunung Rajah paham..

bukan main lg ko dgn blogging skang ni yer..

aku nak dtg, bole x?

caiz said...

datang pada waktu yang tepat!
hari sabtu ni jem punye. so make sure keluar rumah awal!!
jangan bagi alasan jalan jem ok.
korang mane panjat gunung mandi kat latar naning je

are-leya said...

pic yg pki jubah tu elok la bwt prim pic kat fb
saham bley nek mendadak =p

mizzbutterfly said...

hey dude:) wah..bertmbah "abang" la ko lepas nih... learn somthing dgn ape yg berlaku hari sabtu ini yerk :)asgment raye da siap...?? huhuhu

pembuat onar di belog orang said...

nama balak akak dia aiman ok! aiman rozali. heheheh.

Anonymous said...

haaa kan betul.caiz kampung kt lipis. you know what caiz, 1st time aku nmpk kau cam muka mcm kenal la die ni. org lipis kot. tgk mutual friend mostly utpian.siap tny kecik(azmir) lagi die cakap bukan la org KL la.Salah mata ni lah kot. then nampak blog. yes bingo! I'm right.i've seen you somewhere kat Lipis kot tu ter-cam muka.

Post a Comment